Naar de startpagina
  • Scherp in print, prijs en levertijd
  • Eigen productie
  • Unieke services

Foto op hout

Een foto geprint op hout heeft een rustieke en natuurlijke uitstraling en is een echte blikvanger in elk interieur. Jouw foto of illustratie wordt rechtstreeks op het hout geprint waardoor de natuurlijke structuur van het hout bewaard blijft. Alle foto’s op hout worden geprint op MDF essen of vuren planken panelen. Om de duurzaamheid van het houten paneel te kunnen garanderen, raden we het af om de houten panelen buiten op te hangen. Hout rekt en krimpt in verschillende weersomstandigheden waardoor de kwaliteit van de foto en het hout snel afneemt.

Foto op hout met of zonder white wash

heeft van nature veel structuur, groeven, noesten en kleurverschil. Met behulp van een white wash kun je ervoor zorgen dat de kleuren van de foto op het hout helder en levendig blijven. Met een white wash wordt er witte grondverf op het hout aangebracht en blijven de witte delen van de foto ook echt wit. Zie je liever de kleur van het hout door de afbeelding heen? Dan kun je er met MDF Essen ook voor kiezen om de foto op het hout te laten printen zonder white wash. Indien je afbeelding niet het volledige paneel beslaat, kun je ook kiezen voor een plaatselijke witte onderlaag. Op deze manier zijn de kleuren van de foto helder, maar zie je op de plekken waar niet geprint wordt de kleur van het hout. De vuren plankenpanelen zijn uitsluitend verkrijgbaar met een dekkende witte laag. Op deze manier is de structuur van het hout niet zichtbaar in de foto en zijn de kleuren van de foto helderder.

Horizontale of verticale planken

De keuze voor verticale of horizontale planken is geheel persoonlijk. Tijdens het bestelproces kun je makkelijk kiezen tussen beide opties zodat je kunt kijken wat het beste bij jouw foto past. Hoeveel planken we voor de foto gebruiken is afhankelijk van de afmetingen die je kiest. Heb je hierin advies nodig? Neem gerust contact op met onze grafische studio.

Kwaliteitscontrole van je bestanden

Nadat je de bestelling hebt geplaatst controleren wij de kwaliteit van de foto die je hebt geüpload. Is de kwaliteit van de foto niet goed genoeg? Dan nemen we contact met je op voor een gepaste oplossing. Is de foto van voldoende kwaliteit, dan printen we de foto op het hout volgens de wensen die jij hebt opgegeven. We zagen het hout op het juiste formaat en we printen jouw foto op het houten paneel. Na het printen controleren we de kwaliteit en vervolgens pakken we het houten paneel in en wordt het bij je thuis of bij je bedrijf bezorgd.

Foto op hout met ophangsysteem

Wil je de foto graag aan de muur bevestigen of zet je het liever ter decoratie in een kast? We kunnen kosteloos een blind ophangsysteem voor je bevestigen. Bij een blind ophangsysteem monteren we een ophangbeugel aan de achterkant van het houten paneel zodat je de foto op hout aan de wand kunt monteren zonder zichtbare schroeven.

Bestel nu direct je foto op hout.
Whatsapp