Naar de startpagina
  • Scherp in print, prijs en levertijd
  • Eigen productie
  • Unieke services

Plaatmaterialen


Bij Plaatprinten.nl heeft u een zeer uitgebreide keuze aan plaatmaterialen. Of het nu gaat om milieuvriendelijke plaatmaterialen, flexibel, stevig, of lichtgewicht: voor elke toepassing is er een oplossing. Van gevelplaat en belettering, binnen- en buitenreclame, displays, standinrichting tot interieur-signing.   

  • Full-service: van ontwerp t/m plaatsing
  • XXL-formaat mogelijk
  • Leverbaar in elke gewenste vorm
  • Extra beschermlaag mogelijk

Plaatmaterialen

Plaatprinten.nl verkoopt allerlei verschillende soorten plaatmaterialen. Verschillende materialen zijn geschikt voor verschillende doeleinden. Zo heeft de samenstelling van het materiaal invloed op de mogelijkheid van binnen- en/of buitengebruik, de aard van het gebruik en mogelijke variaties in kleur en formaat. Bekijk per plaatmateriaal de eigenschappen en mogelijkheden hierboven of lees verder voor een beknopt overzicht. Alles, zodat u de beste materiaalkeuze kunt maken!


Overzicht plaatmaterialen

Ieder plaatmateriaal heeft zijn eigen kenmerken. Daarom hebben wij overzichtelijk op een rij gezet, welke soorten bij elkaar horen.

Dibond

Dibond is ons meest verkochte plaatmateriaal, doordat dit materiaal voor oneindig veel doeleinden kan worden gebruikt. Daarnaast is het voordelig dat Dibond geschikt is voor zowel buiten als binnen. U kunt het inzetten voor bijvoorbeeld wandecoratie, lichtreclame, displays en gevelreclame. Naast het gebruikelijke Dibond kunt u bij Plaatprinten.nl ook Dibond Brushed, Dibond XXL en metalen canvas bestellen. Dibond Brushed is een luxe vorm van het normale Dibond, doordat het geborsteld is met brons, zilver en goud. Zoals de naam al doet vermoeden is de Dibond XXL te bestellen in een groter formaat (400x150 cm). Tot slot is metalen canvas een luxe Dibond paneel voor binnen (interieur).    

Acrylaat

Een ander materiaal dat qua doeleinden wel wat weg heeft van Dibond is acrylaat (plexiglas). Tevens geschikt voor zowel binnen als buiten voor bijvoorbeeld wanddecoratie en displays. Bovendien is het materiaal glashelder, waardoor de kleuren er nog beter uitkomen.

Milieuvriendelijke plaatmaterialen

Wij proberen alle plaatmaterialen altijd zo milieuvriendelijk te vervaardigen. Desalniettemin blijft het ene materiaal duurzamer en daarmee milieuvriendelijker dat het ander. In dit specifieke geval hebben we het over Nowood ecopanel en Polyprop. Nowood ecopanel is een plaatmateriaal dat 100% recyclebaar is en 30% biobased. Dit plaatmateriaal wordt vaak gebruikt voor displays, bewegwijzering en reclame. Polyprop is een, voor productpromotionele toepassingen, plaatmateriaal. Het is een kunststof dat gevouwen en gescharnierd kan worden, zonder dat het scheurt.

Plaatmaterialen voor binnen- en tijdelijk buitengebruik

Sommige plaatmaterialen kunnen wel voor buitengebruik ingezet worden, maar voor een niet té lange periode. Blootstelling aan de buitenwereld doet de kwaliteit van het materiaal dan op den duur teniet. Dit geldt bijvoorbeeld voor materialen als hout (tenzij zelf aangelakt met blanke buitenlak op waterbasis), solid foam (foamplaat voor retail) en forex (geschuimde PVC-plaat voor retail).

Overige plaatmaterialen

Ons assortiment reikt nog iets verder dan de hierboven genoemde plaatmaterialen. Zo zijn nog niet benoemd Trespa, reboard en magneetplaten. Trespa is de voorloper van Dibond – een oersterk materiaal dat veel gebruikt wordt voor reclameborden, zoals je die ziet langs de kant van een amateurvoetbalveld. Reboard is een kartonmateriaal en zet u in voor 3D-toepassingen (veelal in de retail), zoals meubeldisplays als kartonnen statafels. Tot slot verkoopt Plaatprinten.nl ook magneetplaten. Deze zijn zeer dun en flexibel en geschikt voor tijdelijke aanduidingen op magazijnstellingen en machines.