Naar de startpagina
  • Scherp in print, prijs en levertijd
  • Eigen productie
  • Meer dan 30 jaar ervaring

Dibond

Wat is dibond?  

Dibond is een materiaal dat bestaat uit drie lagen platen: twee buitenplaten van aluminium en een binnenplaat van kunstof. Dibond wordt vaak gebruikt om te bedrukken of te bestickeren.

 

Doordat de aluminium buitenplaten erg dun zijn, is dibond licht in gewicht. De kunststof binnenplaat zorgt ervoor dat het materiaal erg stevig is. Dibond is weer-, wind-, en temperatuurbestendig. Doordat Dibond licht, stevig en weerbestendig is kan het zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Waarvoor worden dibond platen gebruikt?

Dibond platen zijn geschikt voor veel toepassingen. De platen van Plaatprinten.nl kunt u onder andere gebruiken voor onderstaande toepassingen.

Dibond reclameborden

Dibond is zeer geschikt voor reclameborden. Deze reclameborden kunnen bijvoorbeeld langs een sportveld of langs de weg geplaatst worden. Wij raden dibond aan voor reclameborden, omdat dibond lang meegaat en niet snel beschadigt. Plaatprinten.nl kan dibond platen afwerken met bijvoorbeeld anti-graffiti glanslak of antikras laminaat, waardoor het reclamebord bestand is tegen vandalisme.

Dibond gevelborden

Dibond gevelborden worden vaak gebruikt voor bijvoorbeeld winkelpanden. Met een gevelbord kan een bedrijf of winkel voorbijgangers in één oogopslag laten zien wat er achter de gevel gebeurt. Dibond gevelborden kunnen op maat gemaakt worden in verschillende vormen.

Dibond wanddecoratie

Dibond platen kunnen ook gebruikt worden als wanddecoratie. Foto’s of tekeningen kunnen bijvoorbeeld op een dibond plaat afgedrukt worden in fotokwaliteit of in hoge kwaliteit. Nadat uw gewenste afbeelding op de dibond plaat is afgedrukt kunt u de plaat als wanddecoratie aan uw muur hangen.
Wanneer u een dibond plaat bij ons bestelt kunt u uit veel verschillende opties kiezen. De vorm, dikte, bedrukking, afwerking, het formaat en de manier waarop de plaat bevestigd moet worden kunt u allemaal zelf kiezen. Wij gaan dan aan de slag om de plaat zo snel mogelijk naar uw wensen te maken.