Naar de startpagina
 • Scherp in print, prijs en levertijd
 • Eigen productie
 • Unieke services

Project Bouwbord


Uw bouwproject uniek in beeld? Plaatprinten.nl. produceert uw projectbord in elke gewenste vorm en afmeting. Inclusief de bijbehorende constructie in hout of aluminium. Verhuur met montage en demontage is ook mogelijk.

 • Full-Service: van ontwerp tot plaatsing
 • XXL formaat mogelijk
 • Leverbaar in elke gewenste vorm 
 • Montage op locatie mogelijk

Project- of bouwbord

Een projectbord is de perfecte reclame voor jouw project én de betrokken partijen. Veelal gaat het om bouwborden, maar tegenwoordig worden projectborden ook op een grappige manier gebruikt bij de geboorte van een kindje. Benieuwd naar de toepassingsmogelijkheden en verschillende materiaalopties? Ontdek de mogelijkheden bij Plaatprinten.nl!

Reclame op projectbord

Een projectbord wordt regelmatig ingezet voor het weergeven van reclame. Denk maar aan de grote projectborden met logo’s tijdens grote evenementen. In zo’n geval is een projectbord relatief goedkope reclame omdat duizenden voorbijgangers jouw logo, slogan of speciale boodschap onder ogen krijgen. Het printen, plotten en eventueel plaatsen van projectborden is een specialiteit van ons. 

Bij projectbord reclame maken we veelal gebruik van een Dibond plaat met houten constructie. Deze plaat is duurzaam en praktisch, zeker als je handig bent. Want dan kun je ons complete bouwpakket zelf opbouwen. In overleg bepalen we de grondverankering en wijze van montage.

Projectbord voor een geboorte

Wil je eens iets anders dan de gebruikelijke ooievaar? Kies dan voor een projectbord als aankondiging van een geboorte. Veel mensen vragen zich af hoe zo’n geboorte-projectbord’ er precies uitziet. Wat we vaak tegenkomen is een grappige opsomming van uitvoerder, aannemer, opzichters en investeerders die bij de geboorte van het kind betrokken zijn geweest. (denk aan mama als uitvoerder, papa als aannemer, en opa en oma als investeerders) Hier kun je heel veel leuke dingen mee doen. 

Wil je het bord een speciale vorm geven? Geen probleem, ook afwijkende vormen en maten zijn mogelijk. Voor de overige mogelijkheden raden wij je aan om eens te kijken naar Dibond plaatprint, dit is de meest betaalbare keuze voor een geboorte-projectbord.

Bouwbord

Een projectbord voor de bouw, ook wel een ‘bouwbord’ genoemd, is de meest gebruikte en krachtige manier om mensen te informeren over een bouwproject. Naast de informatie over het bouwproject is het een mooie kans om je bedrijf en de samenwerkende bedrijven nog een keer in de spotlights te zetten. 

Een bouwbord is standaard voorzien van hoge kwaliteit prints op een duurzame Dibond reclameplaat, indien nodig voorzien van een stevige, weerbestendige constructie. Gaat het om een bouwbord dat jarenlang moet staan, dan voorzien we de print van een transparante beschermlak of een laminaat. Bovendien zetten we de houten constructie in een extra verflaag, zodat deze goed beschermd is tegen weersinvloeden. Interesse in zo’n bouwbord? Bekijk dan snel Dibond plaatprint, daar kun je meteen de kosten van jouw bouwbord berekenen.

Tips: wat zet ik op mijn bouwbord?

Het bepalen van de opdruk van een bouwbord is niet altijd even makkelijk. Want wat moet er allemaal op komen te staan en moet ik dat zelf ontwerpen? Om op die laatste vraag alvast antwoord te geven: nee. Uiteraard kunt u uw eigen design voor bouwborden bij ons aanleveren. In dat geval doen wij onze naam eer aan en gaan we direct aan de slag met printen. Bent u daarentegen niet in staat zelf een professioneel of esthetisch kwalitatief design aan te leveren, dan kunt u dat ook overlaten aan onze creative studio.

En dan nu: onze tips! Laten we beginnen met het verwerken van de benodigde projectinformatie op uw bouwbord. Denk daarbij aan de naam van het project, de ontwikkelaar, de aannemer en de architect. Ook gedetailleerde informatie, zoals het projectdoel, kunnen bijdragen. Zeker als dat doel duurzaamheid met zich meebrengt, doet dat het vaak goed. Naast projectinformatie, is het wellicht handig om ook de volgende zaken op uw bouwbord te vermelden:

 1. Visualisaties (tekeningen, modellen, etc.)
 2. Vergunningen, voorschriften en veiligheidsinformatie
 3. Contactinformatie
 4. Tijdschema en voortgang

Projectborden materialen

Zoals eerder vermeld zijn projectborden uitvoerbaar in verschillende materialen. Het goedkoopste materiaal voor langdurig buitengebruik is Dibond. Dit plaatmateriaal kost €30 per m2 en is licht in gewicht en weerbestendig. Luxere opties voor projectborden zijn Dibond brushed (aluminium), Trespa en Acrylglas. Wil je kortstondig gebruik maken van een projectbord? Dan raden wij polyprop of forex aan. Deze materialen zijn respectievelijk €13 per m2 en €15 per m2. Zelf de prijzen van projectborden en hun materialen berekenen? Bekijk dan snel onze plaatmaterialen. Selecteer het materiaal van jouw keuze en ga aan de slag met onze rekenmodule.