Naar de startpagina
  • Scherp in print, prijs en levertijd
  • Eigen productie
  • Unieke services

Akoestische lattenwanden

Een akoestische lattenwand is een uitstekende keuze als je streeft naar een combinatie van design en functionaliteit. Door te kiezen voor de akoestische lattenwanden van Plaatprinten.nl, transformeer je jouw ruimte in een stijlvol interieur. De akoestische wandpanelen zijn verkrijgbaar in diverse houttinten, zowel bedrukt als onbedrukt. Een kleine suggestie: zelfs een onbedrukte akoestische lattenwand kan een verrassend gezellige of rustieke ambiance creëren in elke ruimte.

Wat zijn akoestische lattenwanden?

Akoestische lattenwanden, ook wel bekend als akoestische wandpanelen of akupanelen, zijn speciaal ontworpen om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Ze zijn gemaakt van houten latten die op een vilten ondergrond zijn bevestigd. Deze panelen hebben de capaciteit om ongewenste geluidsgolven te absorberen en te verminderen. Dit resulteert in minder last van geluidsoverlast en echo’s, en creëert een meer comfortabele geluidsomgeving.

Akoestische lattenwanden worden vaak geplaatst in openbare ruimtes, kantoren, vergaderzalen, klaslokalen en woningen waar de akoestiek verbetert kan worden. Naast hun primaire functie om het geluid te absorberen, zorgen ze ook voor meer uitstraling en warmte van de ruimte waar ze worden geplaatst.

Hoe groot zijn onze lattenwanden?

Alle akoestische wandpanelen op Plaatprinten.nl hebben dezelfde afmetingen. Niet alleen makkelijk als je verschillende soorten met elkaar wilt combineren, hierdoor zijn ze ook nog eens toepasbaar in elke ruimte van je huis of kantoor.

De afmetingen zijn 260 cm lang, 52,6 cm breed en 2,2 cm dik.

Verschillende soorten akoestische lattenwanden

Plaatprinten.nl verkoopt akoestische lattenwanden (ook wel akoestische wandpanelen) van verschillende houtsoorten. Een lattenwand akoestisch is bij ons in drie verschillende houtsoorten te verkrijgen namelijk eiken, essen of walnoot.

Wat het verschil is? Eerlijk gezegd zit dit hem alleen in de de kleuren en de afwerking van het hout. Jouw keuze voor een type lattenwand akoestisch is dan ook puur persoonlijk.

Eiken lattenwanden

Eiken lattenwanden zijn een prachtige toevoeging aan elk interieur. Ze combineren de natuurlijke schoonheid en duurzaamheid van eikenhout met een modern, strak design. Ze worden vaak gebruikt in woonkamers, eetkamers en kantoren voor hun warme uitstraling en veelzijdigheid. Met hun tijdloze uitstraling en functionele voordelen zijn eiken lattenwanden een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een stijlvolle en praktische oplossing voor hun interieur.

Essen lattenwanden

Essen lattenwanden zijn een elegante en functionele keuze voor elk interieur. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige essen latten, bekend om hun lichte kleur. Deze wanden voegen een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan elke ruimte, of het nu een woonkamer, eetkamer of kantoor is.

Walnoot lattenwanden

Walnoot lattenwanden zijn een luxe en verfijnde keuze voor elk interieur. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige walnoot latten, die bekend staan om hun rijke en donkere kleur. Walnoot lattenwanden zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar bieden ook praktische voordelen zoals verbeterde akoestiek en extra privacy.

Lattenwand met print

Lattenwand akoestisch laten bedrukken? En op zoek naar een professionele partij die hier veel ervaring mee heeft? Plaatprinten.nl heeft ruim 30 jaar ervaring in sign & print en produceert akoestische lattenwanden met eigen bedrukking van topkwaliteit.

Lattenwand met kleur

Kleur in je interieur zonder dat het een kleurencircus wordt? Kies voor de rustieke kleuren beton, koper of taupe van onze akoestische lattenwanden met kleur. Een prachtig schouwspel voor het oog.

Lattenwand met vilt

Op zoek naar panelen die de akoestiek in je ruimte verbeteren? Wil je een strakke uitstraling in je interieur? Of wil je milieubewuste materialen? Kies dan voor de viltpanelen in de kleuren zwart of beige. Want less is more!

Duurzaamheid

100% milieuvriendelijk en duurzaam. Dat zijn alle akoestische panelen op Plaatprinten.nl. Zo is de houten toplaag van onze wandpanelen afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. En dragen ze allemaal het FSC™ keurmerk. Het vilt achter de lattenwanden dat zorgt voor akoestiek in de ruimte, is gemaakt van 100% gerecycled polyester, afgekort PET. Wat we vooral kennen van onze plastic flessen en kunststof verpakkingen.

Monteren van akoestische wandpanelen

Het monteren van akoestische wandpanelen kan op twee manieren worden gedaan: met schroeven of met montagekit.

Montage met schroeven: Het voordeel van het monteren van de panelen met schroeven is dat de panelen weer makkelijk mee te verhuizen zijn. Wanneer je de panelen wil monteren met schroeven, raden wij aan om 12 schroeven per paneel te gebruiken. De schroeven draai je tussen de latjes in door het vilt in de muur of op regelwerk.

Montage met montagekit: Het voordeel van het monteren met montagekit is dat het erg gemakkelijk en snel gaat, en je er niks van terugziet zodra ze aan de muur zitten. Echter kleeft montagekit vaak zó goed, dat er weleens schade kan ontstaan bij het loshalen van de panelen1. Bij het gebruik van montagekit, gebruik je ongeveer 1 tube kit per twee panelen. De montagekit hecht op vrijwel alle gebruikelijke materialen en ondergronden, zoals hout, beton, keramiek en spaanplaat.

Het op maat maken van de lattenwanden kan eenvoudig gedaan worden doormiddel van een fijn-getande zaag.

Bestel eenvoudig online

Je kunt een lattenwand akoestisch laten bedrukken met een afbeelding of patroon naar keuze. Lever jouw voorkeur aan en dan bespreken we samen wat er mogelijk is voor een lattenwand akoestisch met eigen bedrukking. Heb je vragen over welke akoestische lattenwanden de beste keuze zijn voor jou of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. Plaatprinten.nl staat altijd voor je klaar om de perfecte lattenwand akoestisch te vinden!