Naar de startpagina
  • Scherp in print, prijs en levertijd
  • Eigen productie
  • Unieke services

Foto op dibond XXL


Breng sfeer in het interieur van je woning of kantoor met een mooi fotopaneel op een aluminium toplaag. Wij geven je de keuze om een eigen foto te uploaden of te kiezen uit een foto in onze fotocollectie.

  • Full-Colour print
  • Lichtgewicht
  • Flexibele maatvoering
  • Extra beschermlaag mogelijk

Foto op aluminium

Een foto geprint op aluminium geeft de ruimte waar het hangt een strakke, stoere en industriële uitstraling. Het aluminium dat we gebruiken bestaat uit drie lagen, een boven- en onderlaag van aluminium met zwarte tussenlaag van hard kunststof. Dit materiaal noemen we ook wel Dibond. Een foto op dibond is beschikbaar in twee varianten, namelijk brushed (geborsteld) aluminium en wit aluminium. Op wit aluminium (witte ondergrond) blijven de witte delen van de foto zichtbaar, terwijl bij brushed aluminium de witte delen wegvallen waardoor op die plekken de structuur van het aluminium zichtbaar is.

Aluminium is ijzersterk, slagvast, robuust en bestand tegen vocht waardoor een foto op aluminium niet alleen geschikt is voor binnen, maar kan ook dienen ter decoratie in de tuin of op het balkon. Deze panelen mogen dus rustig buiten worden opgehangen. In zakelijke ruimtes, zoals een kantoor of showroom, wordt aluminium vaak gebruikt als wanddecoratie met afbeeldingen of logo’s, maar het kan ook functioneren als reclamebord, bouwbord of projectbord.

Naast een foto afdrukken op aluminium kun je natuurlijk ook kiezen voor foto’s op Forex, plexiglas of hout.

Brushed aluminium

Dankzij de matte afwerking krijgt jouw mooiste foto op brushed aluminium dibond een extra robuuste uitstraling. Zo wordt het een echte eyecatcher in de woonkamer, tuin, zakelijke omgeving of het kantoor. Met name zwart-witfoto’s krijgen extra diepte op de geborstelde variant.

Afwerkingen met laminaat of laklaag

Om te zorgen dat je favoriete foto of logo van uitstekende kwaliteit blijft, kunnen we de aluminiumplaten voorzien van laminaat of een laklaag in een glanzende of matte variant.

Jouw foto op maat

Er zijn bijna geen beperkingen in de afmetingen van de aluminiumplaten. Zorg ervoor dat de afbeelding van goede kwaliteit is en kies zelf de afmetingen van de dibond foto. Wil je meer informatie over de afmetingen en diktes van de verschillende aluminiumplaten? Neem gerust contact met ons op of doe een offerte aanvraag. Ook kun je een kijkje nemen bij de veel gestelde vragen

Ophangsysteem voor je foto op aluminium

Het bijgeleverde ophangsysteem zorgt er door middel van 4 afstandhouders voor dat de foto een aantal centimeters van de wand komt te hangen. Om de aluminium plaat aan de muur te bevestigen moeten er 4 schroeven in de muur bevestigd worden, voor elke afstandhouder een schroef. Je kunt ook kiezen voor een blind ophangsysteem. Wij monteren dan een ophangbeugel aan de achterkant van het paneel waardoor je maar een schroef nodig heeft om de foto aan de wand te monteren.

Plaatprinten levert zowel aan zakelijke klanten als aan de particulier. Wij leveren uw foto op aluminium dibond standaard binnen 5 werkdagen of expresse met 3 werkdagen. Uw foto’s uploaden gaat eenvoudig via onze ontwerpmodule Alle genoemde prijzen op onze site zijn exclusief BTW

Bestel nu je foto op aluminium.