Naar de startpagina
 • Scherp in print, prijs en levertijd
 • Eigen productie
 • Unieke services

Foto op dibond


Met een foto op een witte Dibond plaat heeft u een schitterende wanddecoratie voor thuis of op de werkplek. Met een extra laklaag krijgt de foto nog meer kleurkracht en bescherming. Foto op Dibond is uiteraard ook leverbaar met handige montage- en bevestigingsmaterialen.

 • Full-Colour print
 • Flexibele maatvoering
 • Leverbaar in diverse diktes
 • Extra beschermlaag mogelijk

Waarom een foto op Dibond?

Een foto van uw gezin of familie is een waardevol item. Of heeft u liever een vakantiekiekje van de natuur aan uw muur hangen? Hoe dan ook, als u een foto in uw (woon)kamer of kantoor wilt ophangen, moet die van goede kwaliteit en zijn. En het is ook wel zo fijn, als de foto lang meegaat. Dat is dan ook de reden waarom veel mensen hun foto op Dibond laten printen.

Wat is Dibond eigenlijk?

Hoe komt het eigenlijk dat Dibond zo geschikt is voor foto’s? Dat komt door de eigenschappen van het materiaal. Dibond is een composiet, ofwel een materiaal dat uit meerdere componenten bestaat. Naast de stevige kern van polyethyleen, bestaat Dibond aan weerszijden ook nog uit twee dunnen lagen aluminium. De combinatie van deze twee componenten brengt een aantal voordelen met zich mee:

 • Stabiliteit. Van kromtrekken of doorbuigen van uw foto op Dibond zal geen sprake zijn.
 • Ook buitenshuis in te zetten. Haar bestendigheid tegen weersinvloeden maakt het mogelijk om uw foto op Dibond ook buiten te plaatsen.
 • Lichtgewicht. Ondanks haar stabiliteit is Dibond een licht materiaal en daardoor goed te verplaatsen, te bewerken of te monteren.
 • Veelzijdigheid. Een foto kan op diverse wijzen op Dibond worden bedrukt. Zodoende kunnen foto’s op Dibond met een zo hoog mogelijke resolutie worden weergegeven.

De toplagen van de aluminiumplaten van Dibond zijn wit. Op deze witte laag wordt uw foto gedrukt.

Verschillende soorten Dibond

Zoals u hierboven ziet, bieden wij allerlei verschillende soorten Dibond aan, waarop u uw foto kunt bedrukken. Het onderscheid zit ‘m in de afmetingen, diktes, glansgraad en uitstraling. Hoewel verschil in afmetingen en diktes voor zich spreekt, vereisen die andere twee waarschijnlijk wat meer uitleg.

Glansgraad

U kunt uw foto drukken op Dibond, maar ook op mat Dibond. Met ‘mat’ doelen we op he toppervlak, wat – in het geval van mat Dibond – niet tot nauwelijks reflecteert. Daarnaast is een foto op mat Dibond minder gevoelig voor vingerafdrukken en vlekken.

Uitstraling

Plaatprinten.nl print uw foto ook op Dibond brushed – een materiaal dat qua uitstraling sterk verschilt van normaal Dibond. Dibond brushed in namelijk altijd ‘mat’ en verkrijgbaar in een zilveren, gouden óf bronzen toplaag. Het materiaal dankt haar naam aan de wijze waarop het geproduceerd wordt, namelijk luxe geborsteld.

Foto op een Dibond volumepaneel

Ons Dibond volumepaneel is een luxe variant op de Dibond plaat. Bij ons volumepaneel zijn de randen van de plaat omgebogen tot een dikte van 25 of 50 mm. Je kunt dit vergelijken met een foto op canvas. Hierdoor krijgt het paneel een meer ruimtelijk effect en komt de plaat meer van de muur af.

Foto of reclame op Dibond XXL

Dibond XXL is een bijzonder groot plaatmateriaal dat we aanbieden als basis voor reclame op gevels, bouwborden, reclameborden of projectborden. Plaatprinten.nl is de enige in Nederland die Dibond prints kan maken tot maximaal 600x200 cm.